אורז אדום להרזיה - האם כדאי לנסות?

אנשים בעלי עודף משקל מחפשים מידי יום דרכים חדשות על מנת להיפטר מעודפי השומן והמשקל העודף: קבוצות שומרי משקל, כדורי הרזיה, שימוש בחומרים מדכאי תאבון, הם רק חלק מהאפשרויות שמציעים גורמים שונים לקהל היעד הזה.
אכילת אורז אדום להורדת משקל היא דרך נוספת שיש אומרים שמובילה אל האושר הנכסף – גוף חטוב ורזה.

מהו אורז אדום להרזיה?

מדובר במאכל המוכר מאוד בסין. המטבח הסיני עושה שימוש רב באורז האדום, וכעת הוא נמכר גם ברשת האינטרנט ובחנויות לממכר מוצרי טבע בארץ. האורז האדום נמכר כמזון אך גם כתוסף תזונה המיועד לסייע לירידה ברמת הכולסטרול ורמת השומנים בדם.

כמו כל דבר המוכנס לגופנו, חשוב לקרוא את האותיות הקטנות לפני שמתחילים לאכול אורז אדום להורדת משקל או לצרוך אותו כתוסף מזון. יש מוצרים שיש בהם אורז אדום אבל יחד עם זאת יש בהם גם מונקולין שהוא די דומה (בהרכב הכימי) לחומר הפעיל בלובסטטין, תרופה העוזרת לרמת הכולסטרול לרדת.

הוי אומר כי תופעות הלוואי העלולות להופיע אצל מטופל הצורך תרופה זו עלולות להופיע גם אצל אדם הבוחר לאכול אורז אדום להרזיה. מדובר בתופעות לוואי הגורמות לחולשה וכאבים בשרירים וכן להרעלת כבד ובמקרים חמורים להפסקת פעולת הכליות.

לא ניתן לדעת כמה מונקולין קיים במוצר משום שעל פי רוב נכתב על תווית המוצר כמה אורז אדום יש בו, אך לא מה כמות המונקולין שיש בו. חשוב לציין כי FDA האמריקאי בוחר להגדיר תוספי מזון בעלי יותר מכמות זעירה (קורט) מהחומר הנ"ל כתוספים שאינם מאושרים למכירה.

דבר נוסף העלול להוות בעיה, הוא העובדה כי אורז אדום עלול להיות נגוע בציטרינין שהוא חומר מסוכן המהווה גורם העלול להביא לחוסר תפקוד של הכליות. ייתכן כי עובדות אלה מעלות חשש מסוים לגבי דיאטת אורז אדום כאמצעי לירידה במשקל. יחד עם זאת, חשוב לדעת כי התנהלות נבונה וערנות פשוטה מסייעות לביצוע הדיאטה בבטחה.

לתפריטי דיאטה מהירה לחצו כאן »

אורז אדום להרזיה – עשו שימוש נכון והימנעו מסיכון

אורז אדום להורדת משקל אינו מומלץ כתחליף לשום טיפול המסתייע בתרופות. כלומר, האורז האדום אינו תחליף לתרופות להורדת רמת הכולסטרול או השומנים בדם. ההתוויה הרפואית מורה על איסור השימוש באורז אדום לילדים ולנשים הרות, אם נעשה בו שימוש יש להתייעץ בתזונאית או רופא המשפחה.

אורז אדום להרזיה, מסייע להורדה במשקל במיוחד בחודש הראשון. לאחר מכן תתרחש ירידה מתונה ועקבית יותר. חשוב לשמור על שתיית מים מספקת, לא לצרוך מזונות מעובדים, סוכר ומלח, להסתייע בתוספי תזונה ולשמור על פעילות גופנית יומיומית כדי לסייע לגוף לעבור בהצלחה את תקופת הדיאטה וכמובן תמיד בכל שינוי מיוחד, לפנות ליעוץ עם רופא.

אולי יעניין אתכם גם...

דילוג לתוכן